Wednesday, March 21, 2007

Kafası karıshıklar toplulugu


Erkeklere gore kadinlari anlamanin yolu, mumkinyeti hatta cok iddali olmakla beraber imkan ve ihtimali dahi yoktur. Babalarimiz tarafindan bize birakilan miraslardan biri de degil midir bu zaten? Onlarin tuttugu takimi tutariz,hal tavir DNA olayi belirli oranlarda benzer ve ergenlik cagimiz geldiginde o meshur "bak olm" diye baslayan nasihat cumleciklerini ilk acilar tadildikca "kadinlari anlamak mumkun degildir" takip eder…sonuc onlarin kafasi karisiktir ve ne istediklerini bilmezler!
Boylesi bir yarginin acimasizligni anlamak bir yana bu fani dunyada kafasi karisik olan sadece onlar mi peki?
Acaba sadece kadinlarin mi kafasi karisik yoksa biz erkekler de ne istedigimizi bilmiyoruz da biliyor gibi davranip rol yapiyoruz.
Bi kere dusunsenize, tum dunya tum kurallar tum toplumsal tabular kanunlar yargilar savaslar erkekler tarafindan kurulmus adam ve eve'den beri. Bunca zaman boyle bir sistemin altinda golgesinde yasiyacaksin da ne tarafin karisacak peki?
Aslinda hersey cok basittir.Kadin sevmek sevilmek,ilgi ister.Ama bizler ne istedigini bilmeyen olgun gorunen simarik veled-i zinalar ordusu olarak onlarin hayatlarinin icine zicariz
Once merhaba deriz,sonra elinden tutar operiz..kadin sevinir..sonra sariliriz sonra askim deriz aptal ederiz.Kadin daha da sevinir.ustune bir de cicek yollar ambele ederiz onlari. Bi sure egleniriz,eglendirirz.Sonra ya goz disari baska kadina kayar ya da beraber yasama ozgurluk sen beni benim seni sevdigim gibi sevmiyorsun, kiskanclik,evlenme korkusu,aldiginla dahasi kadinin verdiginle yetinmeme ve gecmisi mutlu anlari hatirlamama sendromlari baslar.Kadin hisseder bunu ve uzulur. Zaten erkekte bu noktada ceker gider. bazilarimiz erkek gibi suratina soyler bazilarimiz zamana birakir.kadin daha da uzulur.
Aradan zaman gecer. Ahmak kus beyinlerimizde dank dank dank sesleri yankilanmaya baslar.Kadinim deriz.ahh ne aptalmisim ne yapmism deriz. Kadin uzulmustur bir kere. Salak salak salak salaggim ben deriz. Affet deriz kadin hayir der. Bi daha af dileriz gene hayir der bi daha deriz..sonra erkeklik formatinda ki gurur ve aglamama niteliklerini rafa kaldirir son kozlari oynariz. Kadinin kafasi karisir.kendinizi onun yerine koysaniza : sevmis uzulmus asik olmus terk edilmis daha da uzulmus ve kendini yineden yeniden sevmeye hazirlarken hooooooooopppppp eski defter paspasda bitiverir salyasumuk pismanliktan..kadin ne yapsin..
Istedigi erkekle istedigi gibi birlikte olup HAYATINI ISTEDIGI GIBI YASAMAK icin mucadele veren bir kadinin eninde sonunda geleneksel erkeksel yapsinin onune koydugu gercekle yuzlesmek zorunda olusu onlarin ozgurluklerinin hem disardan hem icerden kusatlmisliginin aci sonucudur. Hem ozgursunuz hem degil!
Toplum ve erkek faktorleri gozonune alindiginda arada kalmisligin kadinlarin dogal ozelligi oldugunu dusunmek biraz acimasizca derim.onlari arada birakan erkek monarsisinin ta kendisidir. Onlarin kafalarini bizlerin tutarsizligi karistirirken onlari bu yonde suclamak…
Ya ne istedigimiz bilelim..
Ya da ne istedigini bilenleri rahat birakalim
Bir defa gelinen su hayat bu tur oyunlarla tuketilmek icin cok ama gercekten cok kisa..

Buraq Cetinoglu

No comments: